محققان دانشگاه برکلی معتقدند سن مناسب برای شروع موسیقی 2 سال تا 3/5 سال بوده و سن شروع نواختن سازهای ابتدایی از 3/5 سال تا 5 سال بوده و سن شروع نواختن سازهای جدی از 5 سال به بالا می باشد. کلاسهای گروه سنی 2 تا 3/5 سال معمولاً فقط جنبه آشنایی با موسیقی دارد و جنبه آموزشی نداد. حتی بسیاری از دانشمندان معتقدند که آشنایی کودک با موسیقی از دوران بارداری مادر نیز می تواند آغاز گردد.
اُرف در حقیقت نام ((کارل اُرف)) دانشمند و موسیقیدان آلمانی است که سیستم آموزشی بسیار کارآمدی برای آموزش موسیقی به کودکان تهیه کرد و کلاسهای موسیقی کودکان در اصطلاح ((اُرف)) نامیده می شود. امروزه در ایران به تمام کلاسهای موسیقی کودک (حتی کلاسهایی که از سیستم ارف هم تبعیت نمی کند) ارف می گویند.
دوره های گروهی حدود 2 سال و دوره های خصوصی حدود یک سال زمان می برد. البته این دوره در آموزشگاه های موسیقی می تواند متفاوت باشد اما اغلب اینچنین است.
این دوره شامل نت خوانی، ریتم خوانی و نواختن سازهای بلز و فلوت ریکوردر می باشد. کودکان در این دوره مقدمات پیش نیاز برای نواختن ساز را فرا می گیرند. گاه در کنار این دو ساز، ساز طبلک هم برای درک ریتمیک کودکان آموزش داده می شود.
برای کودکان زیر هفت سال گذراندن این دوره ها الزامیست.
کودکان در دوره اُرف، با روشی شاد و کودکانه با مبانی موسیقی و نت خوانی و ریتمها آشنا می شوند و این باعث می شود که پس از گذراندن دوره ارف، ساز اصلی شان را بهتر و راحت تر یاد بگیرند.
بله طبق نظر محققان موسیقی باعث افزایش ضریب هوشی شده و همچنین خلاقیت را بالا می برد و به دلیل عملکرد همزمان دو نیمکره چپ و راست مغز، مهارتهای حرکتی را نیز تقویت می کند. امروزه موسیقی برای اختلالات حرکتی، پرخاشگری، بیش فعالی، افسردگی و ... به عنوان درمان و یا مکمل درمانی بکار گرفته می شود.
برای کودکان با سن کمتر از6 سال کلاسهای گروهی و برای بچه های بالاتر از 6 سال، کلاسهای خصوصی مناسب تر است. البته کلاسهای گروهی برای بچه ها همیشه جذاب تر و دلچسب تر است.
خیر، در حین گذراندن دوره ارف و پس از آن، با سازهای مختلف آشنا شده و استعدادیابی می شوند.